http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/galeri.galeri1gk-is-291.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/galeri.galeri2gk-is-291.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/galeri.galeri3gk-is-291.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/galeri.galeri4gk-is-291.jpglink
«
»
Progress bar

Spiralja - Parandalimi i shtatzenise

5 GJERA QE DUHET TE DINI RRETH SPIRALES (APARATIT) PER TE PARANDALUAR SHTATZENITE E PAPLANIFIKUARA.

Cfare eshte Spiralja me baker?

Spiralja me baker eshte nje aparat i vogel plastik ne forme T-je, krahet e se ciles jane te rrethuar me tel bakri.

Ajo vendoset ne mitren e gruas nga mjeku gjinekolog. Pothuajse te gjitha spiralet kane dy fije najloni ne fund. Fijet dalin nga qafa e mitres ne vagine dhe sherbejne per te kontrolluar spiralen nese eshte akoma aty. Spiralja eshte nje metode e Planifikimit Familjar qe ju mbron nga shtatzenite e paplanifikuara deri ne 12 vjet. Ju mund ta hiqni kur te deshironi edhe me pare se 12 vjet.

Pse Spiralja eshte nje zgjedhje e mire per ju?

Sepse Spiralja:

o Eshte shume e sigurt dhe e efektshme per parandalimin e shtatzenive te paplanifikuara (99,4% e efektshme- per 6 ne 1000 gra kjo metode mund te deshtoje).

o Eshte nje metode e vlefshme per 12 vjet, nese deshironi mbrojtje afatgjate nga shtatzenite e paplanifikuara. Nese ju keni ne plan te filloni nje shtatzeni tjeter, mund ta hiqni Spiralen ne cdo kohe qe do te deshironi - edhe para 12 vjetesh.

o Ju mbeteni shtatzene menjehere pas heqjes se Spirales.

o Nuk nderhyn gjate marredhenies seksualeburrat nuk i ndiejne fijet e saj.

o Nuk ka nevoje per vizita te tjera ne klinike, pas vendosjes se saj.

Si funskionon Spiralja?

o Spiralja vendoset ne mitren e gruas nga mjeku gjinekolog.

o Spiralja me baker ne forme T-je parandalon ashkimin e spermes se mashkullit me vezet e femres. Ne kete menyre nuk ndodh  shtatzenia.

o Veprimi i saj filion menjehere sapo eshte vendosur.

o Eshte shume e sigurt dhe e efektshme per gati te gjitha femrat seksualisht aktive; femrat qe kane apo jo femije, femra te cdo moshe- perfshire adoleshentet dhe grate mbi 40 vjec.

Efektet anesore te zakonshme te Spirales.

Nje pjese e grave qe vendosin Spirale mund te kene:

o Perioda (zakone) me te shtuara ne sasi dhe me te zgjatura ne kohe se zakonisht;

o Njollosje gjaku - te vogla dhe te pakta gjate muajit;

o Shtim te dhimbjeve gjate periodave.

Keto efekte anesore jane normale dhe do te kalojne per 3 deri 6 muajt e pare pas vendosjes se Spirales. Nese keni shqetesime te tjera, atehere keshillohuni me mjekun qe u vendosi Spiralen.

Kur dhe ku mund te vendosni Spirale?

o Spiralja mund te vendoset ne cdo kohe, nese ju jeni e sigurt se nuk jeni shtatzene.

o Nese sapo keni lindur nje femije, ju mund ta vendosni Spiralen gjate vizitave te zakonshme pas javes se 4-6-te pas lindjes.

o Mund ta vendosni Spiralen ne cdo maternitet apo konsultore te gruas ne Qendrat Shendetesore.

Pyesni dhe diskutoni me mjekun dhe mamine e specializuar per te ditur nese Spiralja me baker eshte metoda me e mire dhe me e pershtatshme per ju.

 

Mbani mend!

o Spiralja parandalon shtatzenite e paplanifikuara deri ne 12 vjet.

o Mund ta hiqni Spira len kur te deshironi edhe para 12 vjetesh, nese planifikoni te keni nje shtatzeni.

o Mbeteni shtatzene menjehere pas heqjes se Spirales.

o Eshte shume e sigurt dhe e efektshme per gati te gjitha femrat seksualisht aktive; femrat qe kane apo jo femije, femra te cdo moshe perfshire adoleshentet dhe grate mbi 40 vjec.

o Spiralja vendoset dhe hiqet nga mjeku gjinekolog.

Pyesni dhe diskutoni me mjekun gjinekolog apo mamine e specializuar, per te ditur nese Spiralja me baker eshte metoda me e mire dhe me e pershtatshme e Planifikimit Familjar per ju.

http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/ftesagk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/100VJETORI.ipaadriativgk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/100VJETORI.unicefgk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_01gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_02gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_03gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_04gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_05gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_06gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_07gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_08gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_09gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_10gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_11gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_12gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_13gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_14gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_15gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_16gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_17gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_18gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_19gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_20gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_21gk-is-316.jpglink
http://suogj-kgliozheni.gov.al/modules/mod_image_show_gk4/cache/sidebar-slider.suogj_22gk-is-316.jpglink

Faqja shikohet më mirë në versionet më të fundit të browserave : Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer , Safari 

Të gjitha të drejtat e rezervuara © S.U.O.GJ “Koço Gliozheni”

 

.